Over Linders Fotografie

judith linders, linders fotografie

Linders Fotografie

Mijn naam is Judith Linders en ik ben eigenaar van Linders Fotografie. Linders Fotografie is gevestigd in Nijmegen. Ik werk door heel Nederland.

Een nieuwe camera

Een aantal jaar geleden kocht ik in een opwelling een digitale fotocamera. Jaren daarvoor had ik al een tijdje gefotografeerd, toen nog met een analoge camera. Maar in de drukte van alledag was fotografie stilletjes uit mijn leven verdwenen. Toch begon het weer te kriebelen. En dus zat ik op de bank met een digitale camera, die zoveel knopjes en functies had dat ik er de eerste paar maanden niet aan durfde te komen. Uiteindelijk ben ik er toch mee aan de slag gegaan en al snel ging dat prima.

De bossen en heidevelden waren de eerste jaren de plekken waar ik fotografeerde. Heerlijk, ik ben erg graag buiten en de natuur geeft me energie en ontspanning.

Nieuwe wegen

Een toevallige ontmoeting met de havenmeester van Nijmegen leidde tot een fotoproject over de bedrijven rondom de Nijmeegse Haven. Deze bedrijven houden zich o.a. bezig met asfaltproductie, puinrecyling en metaalverwerking. Fotoreportages bij de sloop van Metterswane en bij de renovatie van de Waalbrug volgden.

Door deze fotoprojecten is mijn liefde voor fotografie in bouw, infra en industrie ontstaan. Ik ben me gaan specialiseren in “het rauwere werk”.

 

“Ik word heel blij van banjeren over drukke terreinen met grote machines,

vooral als er ook nog blubber ligt”

 

Aan de slag als professioneel fotograaf

Inmiddels werk ik alweer een tijdje als fotograaf in de bouw, infra, industrie. Ik hou van de “niet lullen maar poetsen” mentaliteit van deze branches. En ik heb respect voor de innovatieve antwoorden die bedrijven vinden op vragen rondom duurzaamheid en circulair werken.

Om me te blijven ontwikkelen in mijn werk volg ik regelmatig cursussen en workshops. Zowel voor fotografie, als voor fotobewerking.

Ik ben in het bezit van mijn VCA-VOL certificaat en van eigen pmb’s.

 

 

Wilt u mooie foto's van uw project?

Of wilt u meer weten?

 

 

Wilt u mooie foto's van uw project?

Of wilt u meer weten?